Witajcie,
Zacząłem pracować w VS2010 i dzieją się rzeczy dziwne. W skrócie:
a) Tworzę projekt ASP.NET
b) Napisałem własne klasy. Umieściłem je w pliku G30.cs Plik ten chcę umieścić w folderze App_Code jak to dawniej bywało, ale VS nie podpowiada takiego folderu do założenia. Nie szkodzi- założyłem ręcznie. VS przypisał do folderu śliczną ikonę. Umieściłem G30.cs w tak utworzonym App_Code.
VS domyślnie tworzy mi plik z klasą w roocie aplikacji.
c) W stronie frmDefault.aspx umieściłem kontrolkę ObjectDataSource, która wywoływała jedną z klas z G30.cs. Ładnie zadziałało.
d) Kłopot jest taki, że klasy z G30.cs nie są już widoczne w codebehind strony (frmDefault.cs). Po prostu ich nie ma- intellisence nie podpowiada.
e) wpadłem na pomysł, aby przepisać przepisać klasy z G30.cs do G31.cs utworzonego w roocie a G30 wykasować. Teraz klasy są widoczne w frmDefault.cs, oraz ObjectDataSource, ale całość wywala się podczas podczas kompilacji twierdząc że klasy się dublują (tak jakby jeszcze 'widział' klasy z G30.cs).
Nie wiem o co w tym wszystkim chodzi. Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim? W VS2008 nie było takiego cyrku. Czy w VS2010 takie zachowanie jest naturalne?
pozdrawiam
Wojtek