aby móc dodać nowy wątek.
Możliwość korzystania z bardzo wygodnych Twoich linków pojawia się tylko dla zalogowanych użytkowników portalu.
Tagi na forum.
pokaż wszystkie tagi na forum
Ważne linki
Witam,
Mam problem, mianowicie posiadam webservice który ma udostępniać dane z bazy danych do strony napisanej w asp.i teraz pytanie jakiego typu powinny byc przesyłane obiekty pomiedzy webservicem a www?webservice posiada dataclasses utworzone z bazy danych, ale nie wiem jak sie zabrac za to od strony WWW, podpowie mi ktos jak powinno to być rozwiązane w najprostszy sposób?
Pozdrawiam
Pierwsze pytanie to czy kod C# będzie się komunikował z usługą czy JavaScript? Jak kod C# to ta usługa może zwracać bezpośrednio encje pobrane bezpośrednio z bazy danych (o ile użyłeś EntityFramework), możę powiedz też czego uzywasz żeby pobierać dane z bazy danych.
Marcin Iwanowski
...::: Jeżeli mój post jest rozwiązaniem Twojego problemu, kliknij "Rozwiązanie" :::...
tak, kod c#, używam LinQ to SQL Classes,Jesli jest prostsze rozwiązanie to prosilbym o jakieś wskazówki co powinienem zmienic
LINQ to SQL Classess to technologia której już nie powinna się używać - MS się z niej wycofał. Możesz to zmienić na EntityFramework? Wtedy wygenerowane encje będą już miał odpowiednie atrybuty dodane (DataContract, DataMember). Atrybuty te są potrzebne dla encji przesyłanych przez WCF.
jeszcze jedno pytanie, czy jeśli zrobie to tak, to czy jakies inne aplikacje np w php maja szanse skorzystac z takiego web serwisu?Jesli nie to jakie rozwiazanie jest korzystne zeby web serwis obsługiwał różne platformy?
Tak, usługi WCF'owe operują na standardach (nie MS) więc spokojnie inne platformy mogą wykorzystywać te usługi.
Zaloguj się lub Zarejestruj się aby wykonać tę czynność.