aby móc dodać nowy wątek.
Możliwość korzystania z bardzo wygodnych Twoich linków pojawia się tylko dla zalogowanych użytkowników portalu.
Tagi na forum.
pokaż wszystkie tagi na forum
Ważne linki
connection.Open(); MySqlCommand command = connection.CreateCommand(); command.CommandText = "INSERT INTO ganja_pizza (zamawiajacy, e-mail) VALUES ('" + TextBox1.Text + "', '" + TextBox2.Text + "')"; command.ExecuteNonQuery(); connection.Close(); Nie wiem dlaczego mi to nie działa... przy jednym mi doda do bazy ale jak już chce następne dodać to mi wywala błąd...
connection.Open(); MySqlCommand command = connection.CreateCommand(); command.CommandText = "INSERT INTO ganja_pizza (zamawiajacy, e-mail) VALUES ('" + TextBox1.Text + "', '" + TextBox2.Text + "')";
command.ExecuteNonQuery();
connection.Close();
Nie wiem dlaczego mi to nie działa... przy jednym mi doda do bazy ale jak już chce następne dodać to mi wywala błąd...
Pytanie podstawowe: jaki błąd?
Dodatkowy tip: poczytaj o SQL Injection, nigdy, nigdy nie twórz w takich sposób sqla biorąc wartości bezpośrednio z UI.
-----http://www.maciejaniserowicz.com
Błąd: Column count doesn't match value count at row 1
w linni command.ExecuteNonQuerry();
Zobacz jakie zapytanie ci się generuje, pewnie gdzieś jest wstawiony przecinek albo cuś.
Albo najlepiej tak jak napisałem wyżej, skorzystaj z klas SqlParameter podpinanych do SqlCommand. I tak prędzej czy pózniej będziesz musiał to zrobić.
Słuchaj poradziłem już z tym a wiesz może jak zrobić checkboxy żeby przepisać je do tabelki jako wartości 0 i 1. Ustawiłem dla tych kolumn wartość bool.
Zaloguj się lub Zarejestruj się aby wykonać tę czynność.